Oczekiwanie 1996

Tomek Katner

Na czekaniu życie upływa –

Każdego dnia na coś czekamy.

Tygodnie, miesiące, lat nam przybywa

i z utęsknieniem dłonie wyciągamy.

 

Czekamy na rzeczy wielkie i małe,

Wierzymy, że spełni się choć jeden sen.

Gotowi czekać choćby życie całe

O zachodzie żegnamy stracony dzień.

Oceń ten tekst
Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 23 kwietnia 2016
anonim