Na czekaniu życie upływa –
Każdego dnia na coś czekamy.
Tygodnie, miesiące, lat nam przybywa
i z utęsknieniem dłonie wyciągamy.
Czekamy na rzeczy wielkie i małe,
Wierzymy, że spełni się choć jeden sen.
Gotowi czekać choćby życie całe
O zachodzie żegnamy stracony dzień.