lotos

zen8

budda siakjamuni ułożył ciało pod drzewem bodaishu
i nagle w sferze foremnej bogów zjawili się buddowie

 

a wtedy budda siakjamuni - powiedział jestem bogiem
bo zostałem stworzony z 10 miliardów głodówek ciała

 

jednego buddę można uratować tylko z jednej zasługi
teraz przez 100 000 istnień - jesteście bodhisattwami

 

budda siakjamuni pomyślał drugi raz - jestem bogiem

serce-umysł jest przyczyną i skutkiem w tym świecie

zen8
zen8
Wiersz · 30 kwietnia 2016
anonim