nauka

zen8

a teraz opowiem bajkę o smoku który poszukiwał swojego tao
czym jest tao - pisał konfucjusz i laozi - co znaczy stary mistrz

dobro zamienia się w zło kiedy chcesz zbyt wiele dobra naraz
powiedziałem do ciebie wtedy gdy motyl śnił że jest mistrzem

zło zamienia się w dobro kiedy śnisz że zło jest wykrzyknikiem
do wyrazu podkreślającego zdumienie na widok smoka z bajki

zen8
zen8
Wiersz · 2 maja 2016
anonim