ścierasz kurz z moich powiek
wiatr na rzęsach gra
patrzysz w oczy zielone
mówią niewiele
głodny łagodnych spojrzeń
uśmiecham się
ściskasz dłoń
prowadzisz ścieżką labiryntu
łzy radości na policzkach
łez nie zliczę
serce delikatnie puka do bram
w ogrodzie miłość zakwitła tysiącem barw
patrzysz w oczy zielone
mówię dzień dobry