mudra

zen8

polskie dzieci z obozów koncentracyjnych - to przyszli buddowie
a będą składały bukiety z kwiatów rosnących na polskich łąkach

 

przechodząc przez 100 000 piekieł jako bodhisattwowie - ratując
100 000 przyszłych buddów których brakuje - we wszechświecie

 

polskie dzieci zakładają wiązanki z kwiatów kamiennym buddom
urodzone w tybecie przed wieloma latami osiągnęły serce-umysł

 

życzymy ustania cierpień - przyczyn cierpienia dla każdej z istot
radości - przyczyn radości dla wszystkich istot i utrzymania tego

zen8
zen8
Wiersz · 4 maja 2016
anonim