deszcz
okrycia
podnieś głowę i przez chwilę popatrz
raz przelane na kartkę wciąż mokną
szare ubrania w drodze przez deszcz
nie martw się to tylko nasiąknięte peleryny
zerwał wiatr i wyznaczył kierunek przed siebie
szybko czesze je rozdziela osnowy od wątków
aż zawirują jak skrawki z miękkiej bawełny
zauważ bardzo prostą historię że tak nosi
gdy wszystko musi być zniesione do cna
zrobić miejsce na inny umyślony rysunek
2016-05-05