kwiat

Yaro

rozkwitasz barwami 
jak płomień z ogniska 

 

rosa na liściach w uścisku

 

kusisz spojrzeniem 
masz wiele uroków 

 

w ogrodzie jak paw

samotny nietrwały

na stałe w pamięci


chwilowe piękno przeminie 
jak dzień wtopiony w noc

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 9 maja 2016
anonim