Wyłącz spadanie

E

Wyłącz spadanie. Niech czarna dziura

choć raz będzie nad nami. Wreszcie

zobaczymy drugą stronę księżyca.

 

Jest tak samo bezoka i głodna.

 

Wyłącz spadanie. Warto się natrudzić,

żeby zmierzyć krokami ganek

przed domem śmierci.

E
E
Wiersz · 10 maja 2016
anonim