Oda do poduszki

Helena Kłosińska

To do Ciebie swoje przytulam skronie,
To pod Ciebie wkładam zmarznięte dłonie,
Do Ciebie wracam każdego wieczoru,
niezależnie od dnia, nastroju czy humoru. 
To w Ciebie wylewam najgorsze żale,
mięciutka jesteś i pachniesz wspaniale,
Do Ciebie spowiadam najgorsze smutki
Szkoda że czas z Tobą jest aż tak krótki.

Oceń ten tekst
Helena Kłosińska
Helena Kłosińska
Wiersz · 10 maja 2016
anonim