Wyjście

Jan Marciniak

Zaświeci jeszcze Słońce. Wyjdziemy znów na
ulicę, jeszcze od deszczu mokrą, rozbudzaną powoli

rytmem naszych kroków. Chodniki obsypiemy słowami,

w mglistych myślach krążąc.

Jan Marciniak
Jan Marciniak
Wiersz · 16 maja 2016
anonim