Skarbiec marzeń

Tomek Katner

Bogaty jestem – mym skarbem marzenia

Wielki skarbiec marzeń, złota schizofrenia

Wielki skarbiec pragnień na oścież otwarty.

Pospełniam je wszystkie, bo jestem uparty

 

Piękne złote miasta, bogactwa zamkowe,

Perły – oceany, góry szafirowe

Bezkresne kaniony, złoty piach Afryki

Srebro lodowatych zakątków Arktyki

 

No i jeden diament w moim skarbcu błyszczy

To gwiazdy w Twych oczach, namiętne dwie iskry

Zobaczyć je z bliska, dotknąć Twojej skóry…

Spełnię to marzenie wbrew siłom natury.

Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 19 maja 2016
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ten mniej mi się podoba te gwiazdy diamenty perły i to marzenie które spełnia się wbrew siłom natury tylko dlatego żeby był rym

    · Zgłoś · 8 lat
  • Tomek Katner
    Panie Bogusławie,
    wiersz jest o zakochaniu w owych iskrach oczu. Jest prawdziwy tak bardzo, że i wszystkie rymy są posłuszne treści owej historii. Doprawdy ogromne siły musiałem pokonać, żeby dostać się do owego serca skarbca i dostałem się.
    pozdrawiam

    · Zgłoś · 7 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    a...
    Ładne. Tylko pozazdrościć takiego bogactwa...

    · Zgłoś · 5 lat