Brawa

Eleonor Vozniak

Patrzę w niebo, księżyc świeci patrzę w górę, mały ja

Czas nieubłaganie leci w głowie ta muzyka gra

Noc nade mną, ziemia w dole w koło czuję zapach traw

Życie nam wybiera role, byśmy zapragnęli braw

Tyle ludzi w całym świecie, tyle osób obok mam

Ale nie wiem czy wy wiecie, tak naprawdę jestem sam

Gwar za dnia jest na ulicy, w nocy słychać śpiewy z bram

Krzyczą życia bojownicy, a ja w masce kogoś gram

Sprzecznie z duszą, sprzecznie z sobą, tylko w sobie hańbę mam

Już nie jestem tą osobą, którą znam

 

Eleonor Vozniak
Eleonor Vozniak
Wiersz · 20 maja 2016
anonim