poezja

zen8

 

motyl dotyka larwy która jest domem

kiedy śni o drzewach akacji
pod słońce w zimie płatki śniegu to małe

drobiny w kolorze wiśni

 

pustka - jest domem dla skojarzenia

albo dla formy postrzegania
w pustce nic nie jest takie

jakie powinno być w podobieństwach

 

podobieństwo wyklucza pustkę

ze skojarzeń jakiekolwiek by były
identyczność zawiera formę

przekraczającą każde podobieństwo

 

motyl jest tylko skojarzeniem

zjawiska pojawiają się i znikają
wszystko jest jakie powinno

gdy zamykasz oczy i śnisz o słońcu

zen8
zen8
Wiersz · 21 maja 2016
anonim