Literatura

Kakaowiec (wiersz)

Sella Mali

- Przecież mówiłeś, że będziemy stygli całe wieki.

- Niepotrzebnie ci o tym wspominałem.

Wywieramy na nich zbyt duże wrażenie, zwłaszcza teraz,

Gdy złapaliśmy ostatni pociąg biegłych sądowych.

 

Sońka, słowo elektrokardiogram pasuje do kształtu twoich ust,

Powinnaś robić to częściej.

- A co jeśli nasze serca kołatają do swoich drzwi,

Jak to wytłumaczysz.

A potem wychodzą na ulicę i udają, że to robią.

- To nic.

To nic nie znaczy.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 maja 2016 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca