jak ciepła bułka w ustach
kakao z mlekiem na nim kożuch
jak na babcinych ramionach
wpatrzony w twoje oczy
nie mogę iść do pracy
samochód nie odpali
ostatni autobus odjedzie
zostańmy sami
nasze dłonie spracowane
stworzeni dla siebie
oddychamy tym samym tlenem
czule obejmuję poranek
wzajemnie spędzony czas
Pan błogosławi nam
bez problemów ile można
troje dzieci
mała emerytura
kochani mówią dzieci
nasi starzy
smutno
gdy ktoś z nas odejdzie
na całe wieki
zamknie ciężkie powieki
tymczasem otoczeni boskimi słowami
całkiem mali
niezgrabnie zakochani
jak na babcinych ramionach"
a fuj! - nooooo skojarzenie to chyba z babcinymi ramionami, a nie z stricte odzwierzęcym "kożuchem"
"w ustach ciepła bułka
kakao
jak w babcinych ramionach"
.......................natenprzykład - i:
"wpatrzony w twoje oczy nie mogę iść do pracy
samochód nie odpali
odjedzie ostatni autobus
zostańmy sami
nasze spracowane dłonie
stworzeni dla siebie oddychamy tym samym powietrzem
czule
obejmuję poranek i wzajemnie spędzony czas
Pan błogosławi nam ile można - bez problemów
dzieci
mała emerytura
smutno gdy ktoś z nas odejdzie na całe wieki
zamknie oczy
tymczasem otoczeni boskimi słowami
całkiem mali
niezgrabnie zakochani"
choć.........................ostatnia strofa taka od czapy