Literatura

pamiętam rzecz jasna (wiersz)

Yaro

pamiętam obraz kobiecej twarzy
utrwaliłem go kilkoma drinkami
w głowie mam kilka wierszy
wygłoszę parę wspomnień

 

prawda jest taka 
nie ma lepszego od niego chłopaka

 

świat  zapamięta go

 jako świra
który kochał ideał kobiety
miłości w sercu brakowało

śnił nie jadł opadał z sił

 

teraz po ulicach się włóczy
myśli że jest twardy
popija zapomina tamte dni

 

prawda jest taka 
nie ma lepszego od niego chłopaka

 

czeka na dzień

 dłonie złączą się
spadnie latem śnieg
 ulepisz kolejnego bałwana

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 czerwca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca