Literatura

neonowe oczy (wiersz)

bogna

krzyk rozciągnięty między budynkami
wielkiego miasta
ludzie jak cienie
fabryk i biur

 

dziewczyna podnosi sukienkę
wagina  niczym zegar
fragmentalna  wolność nawet

w  jej świadomości
jak mgła wisi w powietrzu

 

oświetlona  przez neonowe oczy


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 14 czerwca 2016, 13:00
zwóciłbym jedynie użycie przez ciebie wielkiego miasta, a zatem:

krzyk rozciągnięty między budynkami/lub bryłami/
wielkiego miasta

brzmiałoby zasadniej. prawda?
bogna 14 czerwca 2016, 13:54
Dziekuje za pochylanie nad tekstem , oczywiście przemyśle twoja propozycje , cieplutkie ......
przysłano: 13 czerwca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca