* * *

Jola

noc przynosi ciszę
upragnione milczenie
kiedy tańczą myśli 
układają się w wersy
noc przynosi natchnienie
słowo po słowie
pulsuje żywym pokarmem
wciąż nienasyconym
pragnącym więcej i więcej
noc 
mnie po prostu uwodzi
swoim cieniem

 

Jola
Jola
Wiersz · 15 czerwca 2016