Wędrowcem jestem
z bardzo daleka
Zmierzam do nikąd
nikt mnie nie czeka
Wybieram drogę
na skrzyżowaniach
i idę.... -zwykle
bez przekonania
Często bez wiary,
często bez sensu
Idę. To lepsze
niż stanąć w miejscu
Dla mnie to trudne
uwierzyć w cuda
Z góry zakładam,
że się nie uda
Wiem, że to głupie
kroczyć bez celu
Nie szukać światła
w ciemnym tunelu...
Lecz wiem, że gdybym
Spotkał Cię dzisiaj
Byłabyś światłem
mojego życia...
W. Wysocki:
Jadam dziś jabłka wprost z rajskiego drzewa
I wącham sławę jak tej róży kwiat.
Niech im tam służy do skakania lewa,
Ja prawą wolę, z prawej skaczę ja.
Skacz z prawej Tomku. Nie zmieniaj się dla tych którzy skaczą inaczej
dziękuję ama