Wiem, że tam jesteś,
Oddychasz.
Wiem, że daleko,
lecz czuję...
Wyciągam swą dłoń,
Dotykam
Powietrzem, słońcem
Cię pieszczę
I nocą tulę
jak teraz....
To tajemnica
istnienia
Że można czuć jak
czujemy...
To zaprzeczenie
stworzenia,
Zdefiniowane
na ziemi
Nieodgadniona
zagadka
-Nie dla rozumu
ludzkiego
A my w niej tkwimy
szczęśliwi
wciąż czując to, co
czujemy....
zapoznać się z ofertą lokalnej biblioteki i przeczytać uważnie kilka tomów poezji. najlepiej coś świeżego... np. tomiki nagrodzone na przestrzeni trzech ostatnich lat?