Mimo wszystko

Tomek Katner

to nie takie łatwe

być dla kogoś światłem

być dla kogoś wyspą

w oceanie istot

umieć się odnaleźć

kiedy w sercach zamieć

 

to nie takie proste

być dla kogoś mostem

być komuś nadzieją

kiedy w twarz się śmieją

i trzymać za rękę

na tej drodze krętej

 

jednak mimo wszystko

jesteś wśród tych istot

mimo tej zamieci

nieustannie świecisz

i dajesz nadzieję

chociaż ciągle wieje…

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 20 czerwca 2016
anonim
  • Tomek Katner
    dzięki za komentarze...
    Jestem jeszcze zaledwie ziarenkiem więc każdy wasz komentarz to pochlebstwo...

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    ...szkółkoniedzielkowizm

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    elegancko prawdziwe

    · Zgłoś · 8 lat temu