Literatura

potęga miłości (wiersz)

Yaro

miłość mądrością życia
na chwilę zatrzymana w myślach
trwa nieskoczenie biciem serca


obdziera człowieka z warstw nienawiści
miłość szkicem na płótnie

odkrywa piękno 
wydobywa z duszy to co najlepsze


złotą nicią srebrną igłą zszywa niegojące się rany
z głębin oceanów rozstań 


pociesza skrzywdzonych

człowiek czasem bywa podły bo jest
zamyka twarde serca bramy 


cichym otwiera usta słychać ich śmiech
zaraza radością dnia powszechnego 
miłość to ufność i siła spotkania
to czułość i wyrozumiałość od Boga

 

Jezus dał przykazania

nauczył modlić się do Ojca Naszego


miłość ot barka cumująca do brzegu
po wielkim sztormie emocji i grzechu 
lęków i fobii 
w depresji ulecza ducha 
strapionego siłą czarnej mocy 


miłość fińskim nożem

co wycina inicjały na korze drzewa
serce maluje na betonowych murach

nie umiera 
miłość rzeźbą kobiety

nieskalanej strukturą natury


gniewem Boga siła zniszczenia

 

jak wędrówka po bezdrożach bez celu
odnajdzie się wtedy gdy się nie spodziewasz
trafia pod strzechy zagląda do okien 


jeśli chcesz by i ciebie odnalazła 
nie zamykaj serca jasne marzenia
miłość ostudza pragnienia

wszelkie żądze i nieszczęścia 

 

nie uciekaj

w cierpliwości

trwaj

nie pożądaj

 


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 24 czerwca 2016, 05:57
...to jest najwyższych lotuf gimnazjalny gniot
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 24 czerwca 2016, 17:04
TO PRZEKAZ NIE DLA WSZYSTKICH...MAM TU NA MYŚLI MOJEGO PRZEDMÓWCĘ...WARTOŚCIOWY
Mithril
Mithril 24 czerwca 2016, 17:41
"Sylwia Aszendorf 30 min. temu
TO PRZEKAZ NIE DLA WSZYSTKICH...MAM TU NA MYŚLI MOJEGO PRZEDMÓWCĘ...WARTOŚCIOWY"

tak, tak - to przekaz dla zaawansowanych grafomanów
mam na myśli przedmówcę powyżej
Yaro
Yaro 24 czerwca 2016, 18:00
piszę jak czuje i nie liczę na zaszczyty wyrzucam co we mnie trwa dziś i na dłużej .pozdrawiam
m1n2 24 czerwca 2016, 21:34
jest 7
przysłano: 23 czerwca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca