NIENAWIŚĆ

Sylwia Aszendorf

 

ILE NIENAWIŚCI 
NA TYM ŚWIECIE 
TO PLAGA NIEZMIERZONA
ZŻERA LUDZKI UMYSŁ
A SERCA ZAMIENIA
W BRYŁĘ LODU
I PŁYNIE W ŻYŁACH
TOKSYCZNA MIESZANKA
AGRESJĄ NAZNACZONA
CZEKAJĄC NA SWÓJ CZAS
BY SŁOWEM I CZYNEM
ZBEZCZEŚCIĆ BOGA

NIE BĘDZIE DLA NIEJ
ŁASKI PRZEBACZENIA
DOPÓKI SIĘ NIE UPOKORZY
WYPLUJE JAD ZE SWYCH UST
I SERCE NA CZŁOWIEKA OTWORZY

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 5 głosów
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 24 czerwca 2016
anonim