ILE NIENAWIŚCI
NA TYM ŚWIECIE
TO PLAGA NIEZMIERZONA
ZŻERA LUDZKI UMYSŁ
A SERCA ZAMIENIA
W BRYŁĘ LODU
I PŁYNIE W ŻYŁACH
TOKSYCZNA MIESZANKA
AGRESJĄ NAZNACZONA
CZEKAJĄC NA SWÓJ CZAS
BY SŁOWEM I CZYNEM
ZBEZCZEŚCIĆ BOGA
NIE BĘDZIE DLA NIEJ
ŁASKI PRZEBACZENIA
DOPÓKI SIĘ NIE UPOKORZY
WYPLUJE JAD ZE SWYCH UST
I SERCE NA CZŁOWIEKA OTWORZY