projekcja

Jacek JacoM Michalski

usta zrosły się krzywo

zszyte przez ślepego krawca

czas rzemieślników minął

robot połączyłby równo

wargę z wargą jednym ściegiem

 

głód ciszy prowadzi do krzyku

choć głos zatrzymany szwem

ucieka w absydę brzucha

dzwon w głowie wieńczy

potrzebę bez nazwy

serce ostatnim spazmem

zahamuje krew

proch z prochu i tyle

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 25 czerwca 2016
anonim
  • dziewczyna ze wśi
    głód ciszy prowadzi do krzyku

    to mnie naprowadza na coś:

    "najplastyczniejszym opisem chleba
    jest opis głodu
    [...] opisem wody
    jest opis pragnienia[...]T.R.
    pzdr

    · Zgłoś · 8 lat temu