Arytmia

Jacek Pietrzyk

Napisałbym dla ciebie wiersz
chciałem!
Lecz w słowach tkwi nazwanie, sens
a chciałbym nie nazywać 
chciałem!

 

Napisałbym że jesteś z gwiazd,
że ja to twoja ziemia
i poszlibyśmy tu i tam,
a tam się nic nie zmienia

 

I tak do końca jeden raz
zamyśliłbym się w tobie.
Chciałbym!

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Jacek Pietrzyk
Jacek Pietrzyk
Wiersz · 3 lipca 2016
anonim
  • Katowicki Pierrot
    hmmm w sumie czegoś mi tu zabrakło, bo fonetycznie brzmi całkiem przyjemnie, ale jednak przydałby się przysłowiowy punkt zwrotny, pozdrawiam

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    ...sztambuszkowiec

    · Zgłoś · 8 lat temu