Napisałbym dla ciebie wiersz
chciałem!
Lecz w słowach tkwi nazwanie, sens
a chciałbym nie nazywać
chciałem!
Napisałbym że jesteś z gwiazd,
że ja to twoja ziemia
i poszlibyśmy tu i tam,
a tam się nic nie zmienia
I tak do końca jeden raz
zamyśliłbym się w tobie.
Chciałbym!