ILE WE MNIE

Sylwia Aszendorf

 

ILE WE MNIE PYTAŃ
I HORYZONTÓW 
PRZESTRZENI NIE ODKRYTYCH
NA KTÓRE NIE MA ODPOWIEDZI
I ZANURZAM SIĘ ŚWIADOMIE
W OCEANIE WIEDZY
A GDY ODDECHU BRAK
CIEMNOŚĆ OGARNIA
MOJE EGO
PANICZNY STRACH
ŻE TO WSZYSTKO
NIE MA SENSU

CZYM JEST ŻYCIE 
JAK NIE WĘDRÓWKĄ DUSZY
ONA CIERPI W CIEMNEJ GŁUSZY
I WYRWAĆ SIĘ CHCE 
DO ŚWIATA ŻYWYCH
ZOSTAWIĆ SWÓJ BAGAŻ
TYM NIEUCZCIWYM

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 3 lipca 2016
anonim