nocą

Jola


głaszczesz ciszę
prawie jak puchatego kota
ułożonego niewinnie na kolanach
starasz się nie zasypiać
bo po co tracić czas
krótki i bezcenny
nocą
wszystko wydaje się takie inne
jakby świat
został uwikłany w dziwną tajemnicę
bez pytań
bez odpowiedzi
bez -

 

Jola
Jola
Wiersz · 5 lipca 2016