słowo kocham

Lucky Person

Kiedy spotkasz słowo kocham

leżące pod twoimi nogami

może leżeć w deszczu po burzy,

słońcu, nieskoszonej trawie,

nieuporządkowanych szafach,

albo w barze.

Może wypaść z torebki przypadkiem

lub kieszeni w jeansach,

albo może być podane zapakowane

w czerwoną kokardkę.

Nie zawsze będzie wyglądać tak samo.

Nie zawsze będzie słodkie,

ale będzie cię prosić byś

nie przechodził obojętnie dalej,

byś je zabrał i schował

na wieczne przetrwanie.

Podniesione nie umrze

jedno na milion,

pozostawione

 jedno na milion zostanie.

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 7 lipca 2016
anonim