Postrzeganie świata

Lucky Person

Może nie ma innego 
niż nasze postrzeganie
wystarczy to na krytykę 
na odmienności 
na brak dostrzegania
innymi oczami
wystarczy na chwile 
na przykrycie kilku
widocznych niedoskonałości 
na nieporozumienia
na długie czekania 
wystarczy na niecałe życie.
Obłożone codziennością 
przetrwa następną chwile 
z przyzwoitości dłużej zostanie 
ze strachu nie odejdzie
dopilnuje rozpędzone wyznanie
by nie wypadło 
nadniespodziewanie. 
 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 9 lipca 2016
anonim