Literatura

o czym myślisz (wiersz)

Yaro

o czym myślisz

gdy strugasz ziemniaki do miednicy
pewnie dużo gości przywitasz dziś 


po gościnie się rozzłościsz 
jesteś tylko kobietą

mąż krótko cię trzyma
a to męska świnia

 

o czym myślisz

gdy tu snu godzina tuli głowę do poduszki
na pewno pamiętasz nasz taniec

wakacyjnych wypadów za miasto


śpiewały nam świerszcze

koło stawu za lasem


noce sierpniowe


paliliśmy extra mocne

o czym myślisz gdy dzieci w szkole
strugasz zapewne ziemniaki jakże inaczej
monotonia 
letni wiatr na chandrę

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 lipca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca