czas nieuchwytny
gdy masz czas to w kieszeniach pusto
gdy nie masz go masz hajs
współczesne niewolnictwo
patologia rodzi patologię
ciężko wybić się w niebo
naprawdę ptaki są najbardziej wolne
karmi je Bóg żywi je Ziemia
jak świat szeroki ocean głęboki
tkwimy w dołku głębi
robimy błędy powielamy stereotypy
życie sekretem a my o kotlecie
pragnienia żądze zapachy i smaki
każdy dzień
każda chwila ważna
każdy łyk wody
każdy uśmiech
promienna twarz mojej kobiety
mój opasły brzuch
ale zrobię wszystko by dzieckiem się stać
ciężko wybić się w niebo
naprawdę ptaki są najbardziej wolne
karmi je Bóg żywi je Ziemia