efekt motyla

Yaro

piszę pamiętnik krwią

zaznaczam zdania
słowa klucze kumuluję w mózgu

 

obraz ciemnieje przenosi wspomnienia
wehikuł czasu kieruje mnie w wyznaczone miejsce

 

jestem kimś kim być nie mogłem 


za kratami myśli płyną szybciej niż ptaki na niebie

jeszcze ten kaftan krępuje ruchy powiek


źrenice słońca

 powiększone przez soczewki spojrzeń


mówią że jestem aniołem skazanym na piekło
jestem efektem motyla

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 20 lipca 2016
anonim