nie płacz różyczko nie płacz
pocieszycielko wierna
nie płacz bo łzy te pustoszą
chwile oddania w twej woni
nie płacz różyczko nie płacz
przepięknych dni nie zapomnisz
powstrzymaj łzy niepotrzebne
pocieszycielko wierna
nie płacz różyczko nie płacz
powstrzymaj łzy niepotrzebne
zanim serce serdeczne i czułe
utuli cię znów bez pamięci