redystrybucja

Jacek JacoM Michalski

koło rytmicznie wybiera akcenty

każdym dźwiękiem połyka odległość

im bliżej krawędzi tym szybciej

do zatracenia z nadmiaru powietrza

ile słów trzeba zapomnieć

żeby rozerwać łańcuchy nawyków

zaufać symbolom bez liter

poczuć że wolność bardziej w nas

niż najgrubszym portfelu

gdy za srebrniki krzyż albo pralka

dokoła sami paserzy losu

łudzą się że mogą odsprzedać

skradzioną bogu przepaść

i skrzydła wyrwane z pleców

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 26 lipca 2016
anonim
  • Mithril
    ...behawioralne akcenty - do opanowania, rzecz tylko przyswojenia ew. zysków

    · Zgłoś · 8 lat