kochany poniedziałek

Marta Korban

czy umiesz kochać

swoje marzenie

w poniedziałek

gdy po księżycowej nocy

zimny prysznic bierze

gdy w pogiętej koszuli 

i dziurawej skarpetce

w drzwiach się ukaże

gdy pretensje założy pstrokate

i zachmurzone klapnie 

na kanapie

gdy zamiast kwiatów

da ci orzech do zgryzienia

a w niedzielę zmęczone

wygodnie zaśnie

Marta Korban
Marta Korban
Wiersz · 26 lipca 2016
anonim