Dzień dobry !

Marta Korban

świat się znowu śmieje

więc

na śniadanie

żartu kawał daję

ciepłą herbatkę we dwoje

zanoszę na pokoje

Dzień dobry!

Chmurce mówię

jak się masz ?

Słoneczko zagadnę

za uchem

pana Kotka podrapię

buziakiem z bombonierki

poczęstuję Poranek

a wieczorem..?

moje róże z butonierki

będą pachnieć

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Marta Korban
Marta Korban
Wiersz · 27 lipca 2016
anonim