świat się znowu śmieje
więc
na śniadanie
żartu kawał daję
ciepłą herbatkę we dwoje
zanoszę na pokoje
Dzień dobry!
Chmurce mówię
jak się masz ?
Słoneczko zagadnę
za uchem
pana Kotka podrapię
buziakiem z bombonierki
poczęstuję Poranek
a wieczorem..?
moje róże z butonierki
będą pachnieć