czy otulisz mnie
bursztynowym spojrzeniem
czy za chmurami
skryjesz swój wzrok
wokół ciebie kręci się moja ziemia
przy tobie budzę się po śnie
w twoich promieniach
skrzydła rozwijam
odważnie staję z jutrem w twarz
w górę ciągnę swój cień
bo ty czekasz
więc jestem...
wszędzie
dzień,noc mija
odchodzi wiosna,lato
nadchodzi jesień i zima
kręcimy się wokół siebie
ty i ja
razem w górę
razem w dół
razem do przodu
i nic się nie zmienia
bo wciąż
drzwi otwieram szeroko
z uśmiechem
gdy słyszę twój krok
z włosami w drobnostkach
w szumiących falbankach
w wytartych dresach
z bukietem myśli pozbieranych za dnia
przybiegam
jesteś
tak dobrze być razem
wypełnia się dzień
zamyka w naszych rękach
skrawek nieba