Literatura

na fali (wiersz)

Marta Korban

w oceanie kropla mieszka

buja się na fali i marzy

leciuteńko piasek gładzi

potem turla się po plaży

 

czasem byle jaka bryza

wzburzy na niej pianę

czasem wiatru jakaś siła

popchnie ją na skałę

 

zmienia brzegi oceanu

mała kropla słonej wody

raz lepiej,raz gorzej

w zależności od pogody


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 lipca 2016 (historia)

Inne teksty autora

Dziekuję za miłość
Marta Korban
zakochana
Marta Korban
złoty pyłek słońca
Marta Korban
szczęśliwa cisza
Marta Korban
cały mój kosmos
Marta Korban
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca