na fali

Marta Korban

w oceanie kropla mieszka

buja się na fali i marzy

leciuteńko piasek gładzi

potem turla się po plaży

 

czasem byle jaka bryza

wzburzy na niej pianę

czasem wiatru jakaś siła

popchnie ją na skałę

 

zmienia brzegi oceanu

mała kropla słonej wody

raz lepiej,raz gorzej

w zależności od pogody

Oceń ten tekst
Marta Korban
Marta Korban
Wiersz · 28 lipca 2016
anonim