wypełniasz kolory mojego ogrodu
swoją paletą
uśmiechasz się do mnie
słońcem dokoła
twoje mocne ręce
tulą delikatnie powietrze,
którym oddycham
słyszę serca swego miękki głos
i wzruszenie śpiew zaczyna
kocham cię
wśród radosnych szeptów
ptaków na gałęziach drzew
pełnych owoców
bezpiecznym snem drzemiących kotów
w zapachu chwili pełnej dobra
kocham cię
moje marzenie