zakochana

Marta Korban

wypełniasz kolory mojego ogrodu

swoją paletą

uśmiechasz się do mnie

słońcem dokoła

twoje mocne ręce

tulą delikatnie powietrze,

którym oddycham

słyszę serca swego miękki głos

i wzruszenie śpiew zaczyna

kocham cię

wśród radosnych szeptów

ptaków na gałęziach drzew

pełnych owoców

bezpiecznym snem drzemiących kotów

w zapachu chwili pełnej dobra

kocham cię

moje marzenie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Marta Korban
Marta Korban
Wiersz · 28 lipca 2016
anonim