nie pytam czy z tego będzie miód
starannie obcinam paznokcie i podgalam brodę
po prostu odkąd wystrzegam się braku wątpliwości
coraz mniej we mnie miejsca na gorycz
tam gdzie wiosna tam kudłate myśli
nawet zdrowo skundlone języki mają używanie a na łączach
snują się plotki z dostawą do domu a tam bardziej dzielą niż łączą
w tramwaju zwanym nieopanowaniem najlepiej zająć miejsce stojące
nie wolno wątpić i wkładać palców bóg wie gdzie
za to do końca można wierzyć w cuda
a w drodze na zajezdnię pobujać się na pętli
byle nie wypaść z roli i mimo różnicy pokoleń
panować nad odruchami
:-)