Literatura

rzeczywistość (wiersz)

Yaro

ponuro rysuje się rzeczywistość
całe dni wypełnia ciężka praca
wmówili że jesteś potrzebny 

 

tak naprawdę budujemy sobie grób
coś gorszego od lęków i strachu
jesteśmy w kotle piekła
czy nie czujesz smrodu 
nie zawsze śmierdzi siarką
wystarczy wyjść na miasto 

 

suną auta jak sanie w korowodzie
każde po kilkadziesiąt koni
na skrzyżowaniach interesujące reklamy
sztuczne światła nocą oślepiają
nie ma spokoju muzyka ogłupia 

 

śledzą mnie przepowiednie
każda wypełnia się 
zawsze po nigdy przedtem 


nie umiem nie potrafię 
naprawić wybaczyć win

nie umiemy mówić szeptem 
by nie zburzyć ciszy 


pokój a w nim duży telewizor 
gapimy się całymi dniami do późnej jesieni
wzrok słaby ale słyszę więc jestem na fali

 

rzeczywiście widzę zaplanowane nasze życie
harówa od świtu do rana na cztery zmiany dwa etaty 


w domu nie ma mamy nie ma taty

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
gaj
gaj 1 sierpnia 2016, 22:34
"wmówili że jesteś potrzebny
całe dni wypełnia ciężka praca
ponuro rysuje się rzeczywistość

tak naprawdę buduję sobie grób
coś gorszego od lęków i strachu
w kotle piekła nie czuję smrodu
zawsze śmierdzi siarką
wystarczy wyjść na miasto

suną auta jak sanie w korowodzie
po kilkadziesiąt koni na skrzyżowaniach
reklamy sztuczne światła nocy oślepiają
nie ma spokoju

muzyka ogłupia śledzą mnie przepowiednie
wypełnione zawsze po nigdy przed

nie umiem nie potrafię naprawić
wybaczyć win nie umiem mówić szeptem
by nie zburzyć ciszy pokoju

w nim duży telewizor
gapię się całymi dniami do późnej jesieni
wzrok słaby ale słyszę więc jestem na fali

rzeczywistość
widzę zaplanowane moje życie
harówa od świtu do rana na cztery zmiany dwa etaty

w domu
nie ma mamy nie ma taty"
Yaro
Yaro 2 sierpnia 2016, 15:19
bardzo dobrze ..
przysłano: 1 sierpnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca