na facebook-u ma trzystu znajomych
to jak w pojemniku z długopisami
masz ich wiele a piszą tylko trzy
nadciąga noc w moim sercu
rozdarty jak koszula nocna
dość pogardy dość śmiechów szyderczych
uciekam daleko za las w górach schronię twarz
nikt nie znajdzie mnie bo nawet nikt nie będzie szukał
szybko zapomną mówiąc świr odjechał
zapomniany w świeci technologi
teraz szukają pokemonów
zaprzątnięte głowy plikami cookies
wymazane dyski miłość znają z telewizji
rozmawiają prze komunikatory
muzyka zabija w nich emocje
agresja rośnie nienawiść rodzą rządy
ludzie umierają cierpią płacz
szaleństwem wojny
gdy każą założyć ciężkie buty
ścisnąć parcianym pasem obwieszonym granatami
na plecach z berylem
w garści suchary manierka wody
przyjaciół nie ma tylko profile zdjęcia
sfera marzeń równa się kredytowi zaufania
tabletki na ból czas nie do zniesienia
każda tragedia odbita w memach
każda porażka szuka pocieszenia
tu go nie ma w kieracie los układa zagadki
masz ich wiele a piszą tylko trzy"
to mi się widzi