Pociąg

Gasieniczka

Wsiadam do pociągu
Wchodzę do przedziału
Jest mały, ciemny
Pusty

Jadę nim sama
Otoczona aniołami
Zaczynam rozmawiać
Sama z sobą
Anioł przygląda mi się
Wstaje, podchodzi
Siada obok mnie
Pokazuje mój świat...

Ja milczę
Nic nie mówię
Tylko czekam
Na pociąg
Aż ktoś otworzy
Wrota do krainy
Wiecnej szczęśliwości...




Gasieniczka
Gasieniczka
Wiersz · 8 marca 2000
anonim