punkty odniesień

Jacek JacoM Michalski

anioły szepczą w słuchawkach

opowieści cyfrowych katedr

wysklepiają ciągi numerów

w  nieskończone przestrzenie

gmatwają wszystkie linie

w węzły grzechów i zbawieni

a my w tej sieci czekamy

na pająka o czarnych skrzydłach

albo wiatr który zerwie nici

wolni jak dwoje przy jabłoni

lub pacynki bezrękiego szulera

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 6 sierpnia 2016
anonim